Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgers spelen een belangrijke rol in de zorg voor hun naaste. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Vaak zorgen mantelzorgers 24 uur per dag voor hun naaste. Mantelzorger worden overkomt je.

Bij het ontmoetingscentrum zijn mantelzorgers welkom.  Wij ondersteunen ze en geven hen handvatten en advies. Ook worden er onder andere mantelzorgbijeenkomsten georganiseerd. U kunt als mantelzorger, even los van de zorg, ervaring en kennis opdoen, vindt er een luisterend oor en komt in contact met andere mantelzorgers.

Mantelzorgondersteuning aanbod
Zorgt u voor een partner met dementie?  Dat zorgen kan een zware belasting zijn. Deelnemen aan een gespreksgroep kan helpen om de dagelijkse praktijk wat te verlichten. Daarom organiseren de Ontmoetingscentra een serie van vier bijeenkomsten voor mantelzorgers die voor hun thuiswonende partner met dementie zorgen. De bijeenkomsten zullen digitaal plaatsvinden en wanneer het weer kan zullen deze weer op locatie georganiseerd worden. Voor het hele programma klikt u hier.