C-Mill helpt het looppatroon te verbeteren

Geplaatst op: 4 Januari 2024

Het welzijn van onze cliënten staat te allen tijde centraal. Zo staan onze collega’s van de GRZ en Pieters Behandel Praktijk dagelijks voor u klaar om samen met u te werken aan o.a. uw herstel of revalidatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan revalidatie na een operatie, maar ook valpreventie. Er worden diverse trainingen gegeven, waaronder balanstraining. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, blijven we continu de laatste ontwikkelingen en diverse scholingen volgen.

C-Mill
Zo hebben onze collega’s begin december een training gekregen voor het gebruik van de C-Mill. De C-mill is een interactieve loopband waar met een beamer obstakels en stapdoelen worden geprojecteerd. Doordat de C-Mill de realiteit zoveel mogelijk nabootst, kan dit bijdragen om u meer zekerheid te geven doordat het looppatroon of de balans wordt verbeterd, bijvoorbeeld wanneer u na een operatie of beroerte op een gegeven moment minder goed loopt.

Samen
Samen met u kijken we hoe u op de C-Mill kunt trainen voor verschillende doeleinden bijvoorbeeld door objecten te ontwijken of een parcours te doorlopen en zo kan helpen om uw zelfvertrouwen te vergroten. Er zit een soort harnas aan de C-Mill gevestigd waardoor de trainingen volkomen veilig zijn. De C-Mill is ook uitermate geschikt om een analyse te maken van uw looppatroon als u klachten hebt tijdens het lopen. Door middel van alle gegevens uit de krachtenplaat onder de loopband en de gegevens van de videobeelden kan zeer nauwkeurig het looppatroon worden geanalyseerd. Er kan vanaf nu getraind worden met de C-Mill in Delft, aanmelden voor therapie vanuit de wijk kan via Pieters Behandel Praktijk.

Wilt u een indruk krijgen over hoe de C-Mill werkt? Bekijk dan dit interessante filmpje, klik hier.