Activiteiten

De bezoekers kunnen dagelijks gebruik maken van diverse activiteiten die passen bij hun behoeften. Samen wordt gekeken welke activiteiten aansluiten bij de persoonlijke behoeften, mogelijkheden en interesses. Ook kunnen de interesses van mensen met somatische beperking verschillen van de oudere mensen met dementie. Er worden andere activiteiten georganiseerd die aansluit op hun wensen en behoeften.

Er zijn activiteiten op het gebied van bewegen of geheugentraining, maar er is ruimte voor bijvoorbeeld creatieve en culturele activiteiten, zoals bijvoorbeeld schilderen.

Ook hoogopgeleide of hoogbegaafde ouderen kunnen geheugenproblemen krijgen. Veel van deze mensen voelen zich niet thuis bij een reguliere dagbesteding. Zij kunnen terecht bij de Mondriaangroep in Ontmoetingscentrum Pijnacker. De activiteiten van de Mondriaan groep komen voort uit de behoeftes van de groep. Hierbij kunt u denken aan praten over onderwerpen zoals kunst of cultuur, maar ook beweging vormt een belangrijk onderdeel en zo nu en dan staat er een dagje uit op het programma.