Zorg, behandeling en welzijn

Wonen in woonzorgcentrum Triangel

In Triangel woont u in een veilige, beschermde omgeving. U heeft uw eigen kamer, kunt gebruik maken van de gezamelijke ruimtes en krijgt persoonlijke verzorging, begeleiding en verpleegkundige aandacht. U heeft de regie en samen kijken wij welke dingen u nog zelf kunt doen en hoe en waar medewerkers u mee kunnen helpen. Dit kan hulp zijn bij de dagelijkse handelingen, zoals aankleden en douchen, maar ook hulp bij het bieden van structuur in uw dagelijks leven.

Meer structuur tijdens de dag

Wanneer u als gevolg van dementie of een sociaal isolement meer behoefte heeft aan begeleiding bij het indelen van uw dag dan kunt u deelnemen aan de groepsverzorging. Deze is zeven dagen per week geopend van 8:15 uur tot 21:00 uur. Gedurende de dag onderneemt u onder professionele begeleiding activiteiten gericht op structuur en sociale contacten.

Behandeling

Deze locatie is een zogeheten hybride locatie, dit betekent dat er appartementen/kamers beschikbaar zijn voor voor cliënten met een indicatie met behandeling (verpleeghuiszorg) én appartementen/kamers voor cliënten met een indicatie zonder behandeling. Hieronder leest u meer. 

Indicatie met behandeling 
Wanneer u een indicatie heeft met behandeling (zorgzwaartepakket 5 of hoger met behandeling), maakt behandeling deel uit van de indicatie; de Specialist Ouderengeneeskunde van Pieter van Foreest is medisch eindverantwoordelijk. Het kan zijn dat u ook behandeling nodig heeft van bijvoorbeeld een fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, maatschappelijk werker, psycholoog of logopedist. Pieter van Foreest heeft een team behandelaren dat voor u klaar staat. Indien u een behandeling nodig heeft, zal de betreffende behandelaar, op indicatie van de verpleeghuisarts / specialist ouderengeneeskunde, een afspraak met u maken en met u bespreken hoe de behandeling eruit zal gaan zien en wat u kunt verwachten.

Indicatie zonder behandeling 
Indien u een indicatie heeft zonder behandeling (zorgzwaartepakket van 4 of hoger zonder behandeling) is de huisarts medisch eindverantwoordelijk. U dient zelf een huisarts te regelen die u indien nodig kan behandelen. Houd u er rekening mee dat dit een huisarts in de regio dient te zijn. Het kan zijn dat u naast de zorg ook behandeling nodig heeft van bijvoorbeeld, fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, maatschappelijk werker, psycholoog of logopedist. Hiervoor dient u zelf een afspraak met een behandelaar te maken al dan niet via verwijzing van uw huisarts.  
  

Welzijn

Wellicht heeft u hobby’s of sociale activiteiten die u erg leuk vindt, maar die u door bepaalde redenen niet meer kunt doen. Samen met uw contactverzorgende en begeleider welbevinden kan gekeken worden welke hobby’s of interesses u weer zou willen oppakken en hoe dit het best georganiseerd kan worden. Bij het activiteitenaanbod wordt uitgegaan van de wensen en de interesses van de bewoners. De activiteiten zijn vrij toegankelijk, maar er kan om een eigen bijdrage gevraagd worden.