6 maart: Dag van de Logopedie

Geplaatst op: 6 Maart 2023

6 maart is het de Europese Dag van de Logopedie. Op deze dag vragen we aandacht voor het mooie vak logopedie en haar gepassioneerde beoefenaars. In heel Europa zijn verschillende campagnes om de rol van de logopedist onder de aandacht te brengen.

Logopedie doet meer dan je denkt!
Logopedie is veel breder en meeromvattend dan veel mensen weten. Logopedie helpt bij problemen met taal, praten, eten en drinken. Bijvoorbeeld als gevolg van een hersenbloeding, herseninfarct, hersentumor, Parkinson(isme), MS, dementie.

Ook bij Pieter van Foreest werken logopedisten, in de verpleeghuizen, op de geriatrische revalidatie afdelingen, bij de ambulante revalidatie en in Pieters Behandel Praktijk. De logopedist adviseert en begeleidt de cliënt en belangrijke personen in zijn of haar omgeving. Het doel van logopedie is om zo goed mogelijk zelfstandig te kunnen communiceren, eten en/of drinken. Dit kan de cliënt helpen meer zelfvertrouwen te krijgen.

Meer weten?
Meer weten over logopedie? Neem contact op met de logopedisten via Pieters Behandel Praktijk via behandelpraktijk@pietervanforeest.nl of neem eens een kijkje op www.logopedie.nl