Duinhof feestelijk heropend

Geplaatst op: 22 Maart 2023

​Afgelopen dinsdag 21 maart 2023 vond na 16 maanden van flink verbouwen de feestelijke heropening plaats van Duinhof in Ter Heijde, één van de locaties van ouderenzorgorganisatie Pieter van Foreest. Het was een feestelijke bijeenkomst voor bewoners, naasten, buurtgenoten en betrokkenen in de prachtige vernieuwde locatie. De locatie biedt nu plaats aan 22 cliënten wonen met zorg, Dagverzorging Plus en Strandgoed Ter Heijde Logies en Respijt.    

De locatie is van boven tot onder onder handen genomen. Zo zijn de kamers van de bewoners inclusief het sanitair vernieuwd. Er is een geheel nieuwe serre gebouwd en het restaurant is getransformeerd tot een warmere en gezellige ruimte, als het kloppend hart van Duinhof waar zowel de bewoners, naasten, gasten van Strandgoed Logies & Respijt als de bezoekers van Dagverzorging Plus gebruik van kunnen maken en elkaar kunnen ontmoeten. Tevens is er een winkel gerealiseerd voor kleine boodschappen. De ruimte van de Dagverzorging Plus is opgefrist en ook Strandgoed Logies & Respijt, gevestigd op de tweede etage van Duinhof, is weer voorzien van een frisse en moderne uitstraling.

De bewoners van Duinhof en de gasten van Strandgoed Logies & Respijt zijn vorig jaar zomer alweer van harte welkom werden geheten in Ter Heijde aan Zee. Toch hebben we even gewacht met de officiële opening, omdat de laatste puntjes nog op de i moesten worden gezet. Hier is de laatste maanden hard aan gewerkt. Het eindresultaat is prachtig en dit wilden we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Reden om het feestelijk openen met alle aanwezigen.

Er werd teruggekeken op het afgelopen jaar waarin Duinhof eveneens haar 60-jarig bestaan vierde en er is vooruitgekeken naar de toekomst. Aansluitend vond de officiële (her)opening plaats. Hiervoor gaven wethouder Rombout, Petra de Jongh, voorzitter Raad van Bestuur en mevrouw Prins, oudste bewoonster van Duinhof samen met de architect, teammanagers en directie het startsein. Duinhof is een locatie in de kern van Ter Heijde en werd samen met de aanwezigen officieel heropend.

De bewoners hebben een mooi openingslied gezongen, waarna er gelegenheid was om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een hapje en een drankje. De muzikant zorgde ervoor dat de voetjes nog volop van de vloer gingen. Feesten kun je natuurlijk op iedere leeftijd.

We willen een ieder bedanken voor zijn of haar betrokkenheid en inzet om te komen tot het prachtige nieuwe Duinhof. We zijn enorm trots op het eindresultaat en kijken met elkaar uit naar een mooie toekomst.