Theaterstuk voor en door mensen met een beroerte zeer geslaagd

Geplaatst op: 25 Mei 2023

Op woensdag 17 mei 2023 vond er een theaterstuk plaats bij Basalt voor mensen die een beroerte hebben doorgemaakt en hun naasten. Het stuk ging over hersenletsel, met als onderwerp ‘Naar huis, en dan?’ en werd gespeeld door spelers met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). De CVA keten DWO organiseerde deze avond kosteloos in samenwerking met Hersenletsel.nl, ZEL en Theatergroep Hersenkronkels in het kader van de Europese Dag van de Beroerte.

‘Theatergroep Hersenkronkels’ liet door middel van herkenbare sketches en persoonlijke verhalen de (onzichtbare) gevolgen van hersenletsel zien. De spelers, sommigen in een rolstoel of met afasie; moeite met spraak of woordvinding, hebben gebaseerd op eigen ervaringen een voorstelling laten zien vol situaties die men kan tegenkomen nadat de ziekenhuis opname of revalidatie is afgerond. Na de voorstelling was er gelegenheid om vragen te stellen aan de spelers en de aanwezige zorgprofessionals. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt door de aanwezigen, ervaringen werden gedeeld en het was een mooie avond met een lach en een traan.

Sponsoren
De CVA keten DWO organiseerde deze avond in samenwerking met Hersenletsel.nl, ZEL en Theatergroep Hersenkronkels. We willen Bakker van den Berg Westland en Zorgverzekeraar DSW bedanken voor het mede mogelijk maken.

NAH-café
Iedere tweede woensdag van de maand is er in Delft een café voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en hun naasten. Elke maand staat het café in het teken van een ander onderwerp, maar elkaar ontmoeten en ervaringen delen staan altijd centraal. Wilt u meer weten over het NAH-café en/of u aanmelden? Alle informatie kunt u vinden via https://cvaketendwo.nl/nah-cafe-delft-en-omstreken/

 

Bronvermelding foto: Martin de Zeeuw