Pieter van Foreest toegetreden tot Medical Delta Living Lab Geriatric Rehabilitation@Home

Geplaatst op: 21 December 2021

Revalidatie & Herstel (R&H) van Pieter van Foreest is onlangs toegetreden tot Medical Delta Living Lab Geriatric Rehabilitation@Home. Dit living lab richt zich op de ontwikkeling van eHealth toepassingen die thuisrevalidatie van ouderen bevorderen.In het living lab werken Hogeschool Inholland, De Haagse Hogeschool, Hogeschool Rotterdam en Stichting Omring, samen met bedrijven, zorginstellingen zoals Laurens en Basalt, mantelzorgers en ouderen.

Revalidatiezorg voor ouderen is volop in ontwikkeling. De betrokkenheid van Pieter van Foreest biedt nieuwe kansen om revalidatiezorg te verbeteren voor kwetsbare ouderen. Het doel van het living lab is om de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven van thuiswonende geriatrische revalidanten te verbeteren door de inzet van eHealth. De wensen en behoeften van ouderen, mantelzorgers en zorgprofessionals zijn daarin leidend. Dit gebeurt door samen te werken en zorgpraktijk, onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden.

Innovatie en onderzoek
“We zijn erg blij met deze samenwerking aangezien Pieter van Foreest veel expertise meebrengt op het gebied van geriatrische revalidatie,” zegt dr. Robbert Gobbens, living lab leader en lector Gezondheid en Welzijn van kwetsbare ouderen bij Hogeschool Inholland. “Pieter van Foreest zet al jaren in op innovatie en onderzoek in de regio Delft en Den Haag. We zien deze samenwerking als versterking om onze gezamenlijke doelen te realiseren: snellere en betere geriatrische revalidatiezorg door ondersteuning van eHealth voor ouderen die thuis verder revalideren na een klinische ingreep.”